Meest gestelde vragen. 

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag die hieronder niet wordt beantwoord? Aarzel dan niet en neem even contact op met ons, voor een antwoord op uw vraag.

 

Wat is de betekenis therapie?

Het woord Therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. De betekenis hiervan luidt ongeveer: Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft.

 

Wat is snoezelen?

Ook wel zintuigactivering, gevoelsactiviteit, primaire activering en sensomotorische stimulatie genaamd, is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie. De cliënt wordt gedurende kortere of langere tijd in een ruimte gelegd, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, een kalmerende invloed uitoefenen.

 

Wat betekend dat in de praktijk? Ik maak gebruik van zintuigen therapie. Bijvoorbeeld: kleurtherapie door een kleurenlamp, het noorderlicht, een maan verschijning op het plafond, geurtherapie, muziek op wens, een rustige omgeving. Daar naast maak ik gebruik van allerlei geluiden zoals, seadrum, rainpipe, klankschalen. 


Dien ik zelf een handdoek mee te nemen?

Nee, u hoeft zelf geen handdoeken mee te nemen. Handdoeken en massageolie zijn aanwezig. Als u koude voeten heeft, dan krijgt u heerlijke warme sokken aan tijdens de behandeling. 

 

Wat zijn de voorwaarden en anamese lijst van de praktijk en waarvoor?

Ik Email u de voorwaarden en een anamese lijst. In de voorwaarden staat informatie wat u of ik kan verwachten tijdens een behandeling. Er staat o.a. in dat u naar waarheid de vragenlijst heeft ingevld, antwoorden die van belang zijn tijdens uw behandeling.

Verder vraag ik u dat u de hygiene regels in acht wil nemen. Daar mag u ook vanuit gaan dat het wederzijds is. 

De anamese lijst, daar staan vragen in, waar ik met uw hulp kan inschatten van welke geur u houd, welk type mens u bent. Introvert of extrovert, pijn, operaties, klachten, botbreuken,, operaties, medicatie. Dit om een zo compleet mogelijke behandeling te kunnen geven. 

 

Wat kunnen eventueel de reacties zijn na een behandeling?

Tijdens de massage kunnen er reacties optreden zoals: transpireren, duizeligheid, koud of warm worden, lichte vorm van hoofdpijn, emotionele uitingen, tintelingen, gevoel van vitaliteit en / of ontspanning.  Soms voel je de vermoeidheid van je lichaam, die vaak al aanwezig is in je lijf. Het is verstandig om direct na de massage intensieve inspanningen te vermijden. Het lichaam laat na de massage zien wat er losgemaakt is, b.v. vermoeidheid. Door hier aandacht aan te besteden, door b.v. rustig aan te doen of even te gaan liggen blijf je  langer bij het ervaren gevoel en daarmee dichter bij jezelf.

 

Doordat de massage veel afvalstoffen in het lichaam vrijmaakt, die vervolgens worden afgevoerd. Dit zijn normale lichamelijke reacties. Om deze reacties te beperken, adviseer ik u voldoende water te drinken na de behandeling. U kunt bijvoorbeeld na een behandeling ook wat vaker plassen dan normaal, of uw ontlasting verloopt anders dan normaal. Deze beide kunnen onafhankelijk van elkaar, van geur , kleur en hoeveelheid verschillen dan normaal. In mijn ervaring ( als klant bij een masseur) duurde dat maximaal 24 uur na de massage. Naarmate u meer behandelingen heeft gehad, vermindert de hoeveelheid afvalstoffen in uw lichaam en zullen de beschreven reacties verminderen ofwel verdwijnen.

 

Dien ik al mijn kleding uit te doen als ik word gemasseerd?
Voor de meeste behandelingen is het gewenst dat u uw kleding uittrekt, u kunt uw ondergoed aanlaten. Omdat er vaak olie gebruikt wordt bij een massage vraag ik om geen duur ondergoed aan te trekken, deze kunnen namelijk onder de olie komen te zitten. Mocht dit voorkomen dan heb ik tips deze te verwijderen. Als u op uw rug ligt, worden de borsten en het gebied rond de schaamstreek toe gedekt met een handdoek. U kunt tijdens de massage aangeven waar u zich niet prettig bij voelt. 

 

Waneer mag ik mijn kleding aan houden bij een massage?

 Tijdens de Reiki, mindfullness, Cranio en klankschaalbad kunt u uw kleding aan houden. Ik adviseer u echter om sportieve en lekker zittende kleding aan te trekken zoals een wijde joggingbroek, ruim t shirt of hemdje, makkelijk zittende Bh zonder beugels.

 

Wanneer kan ik niet gemasseerd worden?
In sommige gevallen, zogenaamde contra-indicaties, kan er niet, of gedeeltelijk, gemasseerd worden.
In onderstaande situaties kunt u helaas niet gemasseerd worden:

Verhoging of koorts en bij Covid enof covid gerelateerde klachten . Het wordt afgeraden bij voorgaande klachten een massage te ondergaan ivm het verergeren van de bestaande klachten.

Infecties en infectieziekten, bijv. griep, ernstige verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, keelontsteking en oorontsteking

Te veel pijn

Extreme vermoeidheid en uitputting, of slechte lichamelijke conditie.

Besmettelijke huidaandoeningen

Te lage bloeddruk (door massage verlaagd de bloeddruk nog meer)

Zwangerschap: Er mag niet in de eerste 13 weken van de zwangerschap worden gemasseerd.

In onderstaande situaties, zogenaamde plaatselijke contra-indicaties, wordt
het desbetreffende lichaamsdeel niet gemasseerd maar kan de rest van
uw lichaam wel gemasseerd worden:

Plaatselijke ontstekingen van de huid

Open wonden

Blauwe plekken en/of bloeduitstortingen

Spataderen

Trombose

Fracturen

Kneuzingen

In sommige gevallen, zogenaamde contra- indicaties, kan er niet of gedeeltelijk gemasseerd worden.

 

Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts voorafgaand aan de massage.

 

Waarom dien ik na een massage voldoende water te drinken?
Bij een massagebehandeling komen er veel afvalstoffen vrij. Het water zal helpen om deze stoffen zo snel mogelijk uit uw lichaam af te voeren. Drinkt u niet genoeg na de massage dan kan dit hoofpijn, misselijkheid en/of vermoeidheid veroorzaken.

 

Geeft u ook zwangerschapsmassages?
Ik geef een zachte ontspannende massage tijdens de zwangerschap. Het is heerlijk om op je buik te kunnen liggen op het speciale zwangerschapskussen. Met rustige muziek en een veilige essentiële olie komt u tot een totale ontspanning voor u en uw baby. Het kussen maakt het mogelijk om zwangere patiënten die op hun buik liggen te behandelen tot vlak voor de bevalling. De speciale onder constructie zorgt ervoor dat de buik diep wegzakt zonder te beknellen of te drukken. Zie bij foto's hoe de bank er duitziet voor een gevoelige of zwangere buik.

 

Welke cadeaubonnen accepteert u?
Ik accepteer alleen cadeaubonnen van mijn praktijk Wellness Studio Balance.

 

Worden massages vergoed door de ziektekostenverzekering?
Nee, helaas worden de massages niet vergoed.

 

Ik ben wat slecht ter been. Is dat een probleem?

Nee absoluut niet, de praktijk bevind zich op de derde woonlaag. En te bereiken via een lift, daarmee ook rolstoel vriendelijk. De massage bank is op verschillende hoogtes verstelbaar zodat u makkelijk kan opstappen.

 

Ik ben best zwaar. Kan ik dan nog wel gemasseerd worden ?

Massage is er voor iedereen. Onderga het een keer en voel hoe relaxt dit kan zijn. Zelf ben ik ook een plus size en vind het heerlijk een massage te onder gaan. Ik vind het geen probleem om een plus size of skinny size model te masseren. Er is voor mij geen beperking of " moeilijk" te behandelend onderdeel hierin. 

 

Informatie over de tafel: Met de variabiliteit die wordt geboden door de optionele clip-on-onderdelen, beslist u zelf of deze wordt gemonteerd of niet en is daarom voor alles uitgerust. Met de clip-on onderdelen kunnen uw patiënten genieten van de voordelen van een brede massage- en therapietafel. De tafel is op de volgens Eric van Massagetafel Design op een beurs , getest met een aantal volwassen mannen. De pro is daarom mede veilig voor mensen met een maatje meer.

 

Ik heb last van spierpijn na de massage, hoe komt dit?

Voordat ik begin bij een massage vraag ik of u ergens last van heeft. Dit hoeft niet perse spierpijn te zijn, kan ook huidgevoeligheid zijn of andere klachten. Ik behandel dan de aangegeven gebieden met een lichte of diepere massage, ook kan ik de knopen die ik voel op dat moment behandelen. Dit kan in sommige gevallen in het begin als niet prettig worden ervaren, eenmaal door de spierpijn barrière heen volgt de ontspanning. De doorbloeding wordt door de massage gestimuleerd naar de spieren en de omringende huid en huidlagen.

 

Hierdoor kan een beursgevoel of spierklachten ontstaan. Sommige spieren en huid-omgeving kunnen erg vast zitten. Voor een optimaal resultaat is het aan te bevelen met regelmaat een massage te boeken, 1 x per 2 a 4 weken. Daarmee hou je je spieren soepel. Als je vaak dezelfde handelingen doet dan loop je risico op vastzittende spieren. Deze klachten kunnen 3 tot 5 dagen gevoelig aanvoelen. Geef vooral aan tijdens de massage wat wel of niet prettig aanvoelt.

 

 Ik heb wel eens een blauwe plek of beurs gevoel na een massage, hoe komt dit?

Door de massage kan de huid rood worden en in en enkele geval zelfs een blauwe plek ontstaan. Door de massage kan de plotselinge doorbloeding naar spieren en huid ontvangen. Sommige mensen zijn echter gevoeliger dan anderen voor blauwe plekken. Oorzaak kunnen huidaandoeningen, medicatie of een gevoelige huid hebben. Geef veranderingen van de huid door aan de praktijk.