Diensten

Een korte samenvatting van de mogelijkheden van onze praktijk:

Nieuw in de praktijk is het Kansa schaaltje

De oorsprong komt vanuit de Ayurveda. Een ontspannende voetmassage is een heerlijk ontspannende behandeling die helpt om lichaam en geest in balans te brengen. Het bijzondere van de behandeling is het gebruik van een kleine 3-metalen Kansa Vatki.

De 3 metalen zijn koper, zink en tin. Koper wordt verondersteld te helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking en is daarnaast antibacterieel, zink helpt bij het goed functioneren van het immuunsysteem en de spijsvertering, terwijl tin wordt verondersteld nuttig te zijn bij de spijsvertering, het verlichten van hoofdpijn en slapeloosheid. Ik heb een workshop online gevold.

In Blogs staat een uitgebreidere uitleg, hoe ik de behandeling doe in de praktijk. 

 

Het woord Therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. De betekenis hiervan luidt ongeveer: Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft.

Corona recovery massage

Deze techniek is opgezet om mensen die te maken hebben met de vervelende na-klachten van corona (ook wel longcovid genoemd) in hun herstel te kunnen begeleiden. Vaak is 1 behandeling al voldoende om de reset te laten plaats vinden. Mocht het  zo zijn dan kan er een tweede kortere recovery behandeling ( in overleg) plaats vinden. Deze behandeling is ook inzetbaar bij klachten van een Burn-Out.

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage kan stress, spanningen, hoofdpijn en uitputting wegnemen en een ontspannen gevoel geven.

Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop. Uw gezicht voelt door de massage ontspannen aan. De olie die in de praktijk word gebruikt voor gezichtsmassage is rijstolie. Rijstolie is rijk aan proanthrocyanidin, een stof die de elasticiteit van onze huid beschermt.  Rijstolie barst van vitamine E. Die zorgt voor een strakkere, jongere, en fluweel zachte huid. Verder zorgt rijstolie voor de genezing van roodheid, ruwe plekjes en littekens.

Nieuw in de praktijk is het Jade gezichtmasker. 

Jade is een eeuwenoude steen, die z’n oorsprong in China heeft. Deze fijne steen zorgt voor ontspanning van je gezichtsspieren, verbetert de elasticiteit van je huid, verkoelt je huid en vermindert wallen. Het masker is zowel warm als koud te gebruiken, voor twee verschillende behandelingen. Koud: leg het masker 10-15 minuten in de koelkast en vervolgens op je gezicht. Niet alleen voelt het heerlijk verkoelend aan, je poriën zullen verkleinen en crèmes en lotions worden beter vastgehouden in je huid. Warm: leg het masker 3-5 minuten in warm water en vervolgens op je ogen. Je gezichtsspieren zullen nu heerlijk ontspannen, je poriën worden geopend en crèmes en lotions worden nog beter opgenomen.

 Hoofdpijnmassage

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine en aangezichtspijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn is zeer divers en niet altijd traceerbaar.

Bij de hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten.

Hot Stone

Hot Stone Massage is een ontspannende massage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme stenen. De stenen worden tot ongeveer 50 graden opgewarmd. De stenen worden soms op een katoenen doek op uw rug gelegd dit ter ontspanning en voorbereiding op de massage. De stenen worden in een langzame vloeiende beweging met olie over uw lichaam bewogen. Het is een bijzondere ervaring die u lichaam totaal ontspant. U bepaalt zelf de warmte van de stenen.

kruidenstempel massage

Een kruidenstempelmassage is een massage met kruidenbuidels die verwarmd worden door middel van stoom.
De technieken worden gecombineerd met de handen en de kruidenstempels, zodat het toch nog stevig genoeg is en ook super ontspannend door de warme kruidenstempels.

Door de kruidenstempels te verwarmen en vervolgens het lichaam hiermee te bestempelen, zullen de poriën van de huid open gaan staan. De kruiden worden opgenomen door de huid en activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De ultieme behandeling voor ontspanning en een zachte huid.

 

Pijnreducerende massage

Dit is een zoals het wordt benoemd, een droge massage, dus zonder olie. De methode die je op deze dagen leert is ontwikkeld voor mensen met pijnlijke spieren en/of gewrichten zoals reuma of fybromyalgie, maar is ook geschikt voor mensen met emotionele pijn.Hoewel het gehele lichaam wordt behandeld wordt ook een positieve invloed uitgeoefend op hele specifieke klachten, zoals een stijve nek of een pijnlijke rug.

Dat komt omdat het zelf herstellend vermogen door de massage enorm wordt gestimuleerd. De behandeling wordt voor een deel op de blote huid uitgevoerd. Er wordt echter niet met massageolie gewerkt. Ook de strijkingen op de huid worden uitgevoerd zonder tussenstof. Daarnaast wordt druk op het lichaam uitgeoefend en worden de gewrichten gemobiliseerd, maar dit alles op aandachtige en geconcentreerde wijze.

Deze diep ontspannende massage beïnvloed het zenuwstelsel en heeft een helende werking. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt op zachte, doch doeltreffende wijze versterkt. De resultaten die je met deze behandeling kunt verwachten zijn dan ook verbluffend.

Klassieke massage

De klassieke massage op holistisch wijze toegepast en gecombineerd met Oosterse massage en Energetische technieken.

Deze vorm is een diep ontspannende massage. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van olie, u kunt hier tijdens de intake uw voorkeur of wens bespreken met Petra. De klassieke massage is vooral gericht op spieren en gewrichten. De massage zorgt voor een betere doorbloeding van het spierweefsel.

Omdat andere aspecten van ons mens-zijn in de hedendaagse wereld wordt verwaarloosd. Vaak wordt het hele mensch zijn vergeten. Echter zal de behandeling als ontspannend en in het Balance komen positief worden ervaren.

Kemushi Therapie

Nieuw in de praktijk is de Kemushi therapie, speciaal voor kinderen ( alleen onder begeleiding met ouder of begeleiders).

Kemushi betekend rups in het Japans.  Smoezelen, doezelen snuffelen luisteren en proeven. De naam en therapie is bedacht door mij. Ik geloof dat ieder kind een wonder is.  Soms heeft een kind speciale aandacht nodig.

Die aandacht kan door het smoezelen gegeven worden. Ieder kind kan vanaf het moment van ontwikkeling dus van rups, cocon naar een prachtige vlinder naar het volwassen leven overgaan. De weg naar volwassenheid of een menswaardig bestaan is voor ieder kind uniek te noemen. Geen enkele Kemushi zal mede daarom gelijk zijn. 

Door de unieke en steeds vorderende ontwikkeling van het kind zullen de vervolg therapieën daarop plaats vinden. Dit alles in het welzijn van het kind en in overleg met u als  ouder of verzorgende van uw kind. U krijgt een specifieke vragenlijst om deze in te vullen, ook zijn de voorwaarden zijn aangepast in verband met de leeftijd van uw kind.  Samen met u als verzorger is het geven van ontspanning van groot belang.

Uw kind krijgt op zijn of haar beurt ook een kindercontract waarop staat aan welke afspraken een kind zich mag houden tijdens de Kemushi. Voor een succesvolle behandeling vraag ik u via feedback formulieren de vorderingen bij te houden. Samen kunnen we hopelijk meer rust creeren voor uw kind. Ik ga van 4 behandelingen uit, deze vinden in 1 kwartaal plaats in de praktijk. Uw kind krijgt een strippenkaart / certifikaat en bij de laatste behandeling een diploma. 

Er kunnen uiteraard vervolg kwartaal behandelingen worden geboekt. De materialen die ik gebruik tijdens de Kemushi zijn budgetair zelf aan te schaffen in diverse winkels  zoals de Action. De kosten van snoezelmateriaal hoeven niet de hoofdprijs te kosten. 

Reiki 

Inmiddels ben ik Reikimaster A en B, wat inhoud dat ik mensen mag inwijden voor Reiki in verschillende niveaus.
In de praktijk heb ik afgelopen jaren de Reiki mogen beleven met zeer bijzondere momenten.
Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie””. Wat uit Japan komt.
Ik krijg veel vragen wat is het wat doet het met je, wordt je gehypnotiseerd of ga je pijn krijgen enz.
De ervaringen van de 21 dagen na de inwijding zijn zeker zeer bijzonder te noemen.
Zeker in de 19e nacht heb ik een bijzondere ervaring gehad waar ik mijn verleden en heden los kon laten.

Het zijn de eerste stappen in deze wonderbaarlijke spirituele helende energie op mijn pad.

In het eenvoudigst gezegd opent Reiki je energie kanalen die ieder levend wezen bevat.
Bij dieren, mensen, planten en zelfs voorwerpen kan je je energie toepassen.
Deze energie banen zijn een soort van energie bronnen, van het kruin tot aan je tenen worden deze als het ware opgeladen, en haalt de blokkades weg, en vind er een energie doorstroming plaats.
Deze energie kan je helpen je zelfgenezing in gang te zetten. Je te ondersteunen bij ziekten zowel lichamelijk als geestelijk.

Tijdens de Reiki kan ik als gever kleuren of andere spirituele vormen waarnemen. Ook de ontvanger kan dat ervaren.
Kleuren hebben een betekenis maar dat hoeft niet daadwerkelijk de betekenis te zijn die men waarneemt. Reiki is altijd ten goede, het kan nooit kwaad.

De positieve werking van Reiki is immers een reis onderweg naar jezelf. Ik hypnotiseer niet of roep kwade krachten aan tijdens Reiki, überhaupt roep ik die wereld niet op of aan. Reiki 'De Usui methode’, ik voel me gezegend met deze bijzondere toevoeging van het spirituele in mijn leven. Ik ga zeker door met Reiki.
IDe Reiki 2 wordt ook wel de Reiki op afstand geven genoemd. De reiki op afstand wordt alleen in afspraak met de ontvanger besproken. Waar je op afstand voor behandeld wil worden. Let op Reiki is verwonderlijk maar geen wondermiddel om ziektes te genezen. Als je Reiki op afstand wil maak dan een afspraak met mij. U dient altijd bij lichamelijke of mentale contact op te nemen met uw huisarts of behandelaar. Ik ben geen arts. 

Reiki inwijding Een Cadeau voor uw zelf

Volgens het Usui systeem van natuurlijk genezen. Op weg naar een nieuw leven. Wanneer u bereid bent je leven bewust in eigen hand te nemen en alle verantwoordelijkheden daarvoor te dragen, zullen er onbegrensde mogelijkheden in jou blijken te schuilen. Mogelijkheden waar je misschien nog geen weet van hebt. Het ervaren en gebruiken van deze liefdevolle levensenergie zal zorgen voor een gevoel van herboren zijn, in echte vrijheid. 

De Reiki 1 inwijding bestaat uit 4 dagdelen. Je ontvangt naast de inwijding, een certificaat, een syllabus, en uitnodigingen voor mooie liefdevolle Reiki  bijeenkomsten.  reiki 1 is vooral voor jezelf, op de cursus hoor je meer van de toepassing met Reiki 1. Je bent dan in staat zelf de mooie weg van Reiki te bewandelen en je te verwonderen over de werking van deze helende, liefdevolle energie.

Luistermeditatie

Nieuw in de praktijk is de luister meditatie. Het luisteren is niet alleen auditief maar ook het naar jezelf luisteren. Het ervaren van klanken, geuren, aanraking door Reiki 1 met ondersteuning van de klankschaal. Je lichaam en gevoel komt in een totale ontspanning.

Je mag van je zelf houden, accepteren met wat je mogelijkheden zijn. We worden vaak door  teveel werkzaamheden,te weinig MY-Time, een actief sociaal leven, kinderen, social media beïnvloed in ons leven. Heerlijk relaxen en in totale ontspanning alle energie weer opladen om beter te functioneren in ons drukke bestaan.

Mindfulness in een geluidsopname.

Ontvang via je Whats App een spraak bericht, geheel op jouw wensen en behoefte gesproken tekst en muziek ondersteuning.

Cranio Sacraal

Bij Zonnevlecht Opleidingen de basis cursus afgerond. Een behandeling is circa 70 minuten.

Een cranio behandeling wordt dan ook gezien als een holistische behandeling – lichaam en geest zijn één. Wij kijken verder dan de klacht, wij kijken ook naar de oorzaak. In ons hoofd is de klacht vaak al opgelost, echter staan onze cellen nog in de  “oude stand.” De stand van overleven. Het cranio systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daar omheen en het hersenvocht. Dit wordt beschermd door onze schedel – cranium – en de wervelkolom tot aan het heiligbeen – sacrum.

Hierbinnen bevindt zicht het zenuwstelsel. Het ritme van het cranio-sacrale vocht wordt veroorzaakt door een pompsysteem diep binnen in de hersenen. Dit cranio-sacrale ritme uit zich als een golf die in het hele lichaam voelbaar is. Dit ritme kunnen we beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel.
Het zenuwstelsel regelt de werking van alles wat er in ons lichaam gebeurt. Daarmee is het cranio-sacraal ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie in ons lichaam. Tijdens een cranio behandeling kan een stillpoint optreden, een korte periode waarbij het ritme vrijwel stil ligt en het denken wordt stopgezet.

De vrijgekomen energie uit de hersenen wordt gebruikt het herstel van het lichaam, het oplossen van de energiecyste en het weer laten stromen van het lichaam. Indirect wordt er op het hele lichaam gewerkt omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is via het bindweefsel. Ook de organen, spieren, pezen, gewrichten en botten bewegen mee. Via zachte aanrakingen en uitnodiging wordt contact gemaakt met het cranio-sacrale ritme. Hierdoor wordt het lichaam uitgenodigd om spanningen los te laten.

Door deze ontspanning krijgt het cranio-sacrale vocht meer ruimte om te kunnen stromen. Blokkades worden opgeheven en in het lichaam ontstaat meer ruimte voor bewegingsvrijheid. De cranio-sacraal therapie is ontstaan vanuit de osteopathie, maar is zich vanaf 1985 enorm gaan ontwikkelen. Bron: Zonnevlecht opleidingen.nl

Fibromyalgie massage

Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de totale behandeling.
Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie, de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo ‘’lastig’’ te behandelen is. Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan dat het al is. 

Als Fibromasseur kan ik de helpende hand bieden, alleen al door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken.
Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten die bij een Fibromyalgie patiënt voorkomen.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen.

Slaapmassage

Een prachtig onderdeel van de fibromyalgie massage was de slaapmassage. Veel mensen lijden aan slapenloosheid. De oorzaak kan van alles zijn, stress, ziekte, leeg zijn en pijn. In de praktijk wordt de massage gegeven, in afspraak kan dat ook bij jou thuis. Hiervoor worden de regulaire reiskosten berekend. Als je naar de praktijk komt is het fijn als er iemand jouw brengt en haalt.Je kan loom en zo ontspannen zijn dat je alertheid in het verkeer afneemt.

Als je alleen overdag kan is het raadzaam deze dag verder als relax dag te gaan gebruiken. Het is niet bevorderlijk voor het resultaat van de massage dat je gaat sporten, werken of de keuken gaat soppen. Juist in de flow blijven, boekje lezen, heerlijk een filmpje kijken. De dingen doen om te ontspannen.

TIP: Als je goede resultaten wil boeken dan is het raadzaam,om minstens 1 x per 4 weken een behandeling te boeken.

Je krijgt na de10 behandelingen massage, de elfde een massage cadeau. De massage is gerelateerd aan voorgaande behandelingen.