Blogs van Petra 

Hallo leuke lieve nieuwsgierige lezers,

Wat een jaar zeg 2022.. Na de vakantie in september vorig jaar, hebben we lange gesprekken gehad over ons droomhuis. We zouden met ons gezinnen ( met onze dochter schoonzoon en Princes) in twee aparte bungalows ala Tiny House gaan wonen. Echter na een heerlijk open eerlijk gesprek met onze financieel adviseur zijn we daar ook zomaar vanaf gestapt. Het zou te veel financiële risico's met zich mee brengen in 2023, een we moeten toch ook de rekeningen betalen.

Achteraf gezien de inflatie en de enorme prijsverhogingen voor, ja wat eigenlijk niet he.

 

Droom is misschien in de toekomst wel of niet, geen idee, 

We hebben de keuze gemaakt om eerst deze storm die nu op ons afdondert te laten luwen en dan zien wel.

 

In ieder geval hebben wij Bert en ik, dus het hele huis overhoop gehaald. Kamer plannen verzonnen. Bert heeft zijn hobby kamer nu in de ongebruikte eetkamer verplaatst. En onze Princes heeft Opi's kamer gekregen met een nieuw bed, bureau enz. 

Half november echter kreeg ik een slijmbeursontsteking, die duurde 6 weken. De grote dag van opa D, om afscheid te mogen nemen van zijn plek nabij tTexel op zijn camping. Mijn dochter had alles geregeld net de wens ambulance en vele vrijwilligers om de vader van onze lieve schoonzoon een geweldige dag te geven. Het overlijden van Opa D was ook best pittig ruim 1 week voor de kerst.

 

Zou he want op tweede kerstdag lagen we beiden geheel voor pampus op bed, geveld door de zware griep. Oud en nieuw is geheel aan ons voorbij gegaan, haha we lagen op bed om 22 uur en niks gehoord van alle knallen.

Nu op 22 januari het chinees nieuwjaar begint het voor ons ook weer te kriebelen. Eindelijk weer een frisse herstart om de rest van het huis te behangen en plafonds te grijzen, want wit komt er niet meer op hoor. Grijs is het nieuwe wit.

 

Ik ben onze enorme huisinhoud aan minimaliseren tot proportie lekker naar minder T zooi in je kooi. 

Ook in de praktijk is dat het geval. 

Een stuk makkelijker is dat geworden voor de grootste verandering in ons huis.

Uiteraard krijgt de praktijk ook een ander kleurtje. En komt de huiskamer schommel .... ja waar komt hij eigenlijk???

 

O vertel !!!!

 

Onze hal is ruim 2.75 x 2.35 lang/breed  breed/lang hoe je het ook noemen wilt. Ik zat best wel met een dingetje eigenlijk namelijk de Kemushi (snoezel) therapie, waar ik laat al die materialen dan? Inmiddels heeft onze klusjesman daar de eerste stappen gezet. Er hangt nu al een klimrek en een deel van de klimwand. Er komen nog een aantal haken voor schommels, klimtouwen, trektouw, en een hangmat. De resterende materialen liggen voor een klein deel in de "kruiderij" De Bedstee. Dat waar onze kleindochter eerst sliep. daar staat de droogoven en gedroogde fruitjes en alle kruiden in.

 

Tsjaa heb ik nog meer te melden want dt is al best een lap tekst hoor. 

Ja eindelijk ga ik dus ook aan de slag voor de kinder coach. Ik heb een werkdag ingeleverd zodat ik een extra dag kan besteden aan studies en de praktijk en behandelingen. 

Ik heb diverse ideetjes over wat ik er nog bij wil gaan doen, Ayurvedische kant trekt mij enorm en daar haal ik uit wat voor mij werkt. En ik wil echt iets gaan doen met kruiden, zalven en.

Dus drukke agenda zeg maar..... Wat zijn jouw plannen voor 2023, beschrijf het maar onder een reactie onder dit blog, 

 

Hajetooo