Blogs van Petra 

Kruidenstempel behandeling vanaf tweede week oktober 2022.

Ik wil al heel lang een kruidenbehandeling toevoegen in de praktijk behandelingen. Heerlijk om te ontspannen.

Al vanaf klein meisje verzamel ik kruiden, lavendel, en kamille uit "het Weegje". Daar maakte ik dan thee en een haar spoeling van. Bossen vol plukte ik langs de waterkant. De natuur heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mij. Mijn geliefde vader had een enorme ecologische moestuin waar we van aten.

 

Heerlijk al die aardbeien, aalbessen, wortelen, die trouwens gewoon in het slootje werden afgespoeld, dan aan je broek en hop zo werden opgegeten. Mijn grote ambitie was ook om tuin architect te worden. Maarja vroeger luisterde je naar je moeder he, dus uiteindelijk ben ik op mijn 37ste in de zorg beland. Daarvoor vele baantjes gehad voornamelijk als schoonmaakster in de huishouding. En moeder natuurlijk, zo leuk altijd en nog steeds.

 

Maar de natuur en ik , dat is wel een dingetje. Dus toen we samen de Praktijk gingen opzetten kwam het verzamelen van kruiden weer in haar geheel terug. Ik baalde van de regulaire massage olies. Deze zijn vaak een mix van allerlei olies bij elkaar. En eerlijk gezegd heb ik niets met de amandel olie, niet dat ik er allergisch van ben, maar het voelt gewoon niet goed op mijn lijf.

Ook het allergie voor noten, amandelolies was een no go voor mij voor de klanten. Uiteindelijk na een lange research koos ik dan voor de rijstolie. De eerste olie die ik maakte was de praktijkolie. Met lavendel en groene thee. Onze kleindochter had erge last van  berg, na behandeling met de Baransu Oiru Praktijk olie was zij daar met 2 weken vanaf. Baransu Oiru betekend in het Japans Balans olie.

 

Maar de kruidenbuidels…. Ik heb ooit twee buidels gekocht, deze zaten nog steeds verpakt. De uitdaging was om ze zelf te maken met zachte katoenen lappen. Ik had alle kruiden verzameld en , de werking van opgezocht genummerd in mijn administratie, handuggg. De eerste gemaakt en wat een heerlijke geur. Mijn nieuwsgierigheid won het , hoe roken die twee gekochte. Ik nipte de zakjes open en er kwam een zeer penetrante geur vrij. Die buidels open gemaakt en ik zag tot mijn grote verbazing alleen maar fijn gesnipperd hout zitten, ik herkende geen kruid of bloem. Deze verdwenen dus ook in de vuilnisbak, bah vieze geur, vol met chemische EO .

 

De kruidenbuidels bij de behandeling zijn voor jou als klant. 2 Grote voor het lichaam, 2 kleine voor het gezicht, nek en hals. De behandeling is door de unieke en jouw persoonlijke kruidenstempels  wat duurder dan bijvoorbeeld een klassieke massage. Een behandeling kost voor 62,50 euro incl. jouw persoonlijke buidels.

 

De buidels worden na gebruik gedroogd en bewaard in een afgesloten bakje met jouw naam erop. De buidels worden dan nog 4 x ingezet bij jouw persoonlijke kruidenstempel behandeling. Het zijn jouw stempels en worden niet ingezet voor andere klanten.

In beide soorten kruidenstempels zit: Jasmijn, brandnetel, ST Janskruid, Kamille, rozenblaadjes en knopen, salie, Echinacea, 1 gr sandalwood, havermout, hop, heermoes, hop, zeewier chrysanthemum goudsbloemen lavendel. Alle kruiden zijn biologisch en gekocht bij Erica.

 

Heb jij ook zin in een kruidenstempel massage? Boek in oktober een heerlijke kruidenstempel massage in de praktijk.