Blogs van Petra 

Ik zag een paar weken geleden iets wat op een klankschaaltje leek. Zo schattig dacht ik. Ik zat er eigenlijk flink naast.

Het Kansa of Kaash schaaltje komt uit de Ayurvedische hoek. Iets waar ik mij eigenlijk niet tot heden hebt mee bezig gehouden.

Ik volgde een online workshop, en samen met een pedicure / vriendin probeerde we het geheel maar eens uit.

Ik kan alleen zeggen heel bijzonder en heerlijk gevoel.

 

Ik gebruik zelf alleen de Ghee creme niet. Het is geklaarde boter en ik wordt daar behoorlijk misselijk van, de geur vind ik niet prettig. Ik ben toen wel de ayur hoek ingedoken wat ik dan kan gebruiken als goede vervanger. Met basis bloemen en kruiden plus essentiële olies staat de basis olie voor de creme nu nog 3 weken te trekken in mijn favoriete draagolie.

Ik wil hopelijk eind of begin volgend jaar wel een cursus voet reflex gaan volgen.

Het is bijzonder. Ik kan bijna niets hebben aan mijn voeten, als iemand er al naar wijst dat brrrr gevoel. Maar ik heb de hele behandling die ik kreeg als zeer prettig ervaren. Belangrjiker was dat ik zelfs een paar dagen enkel pijn vrij was.

Mijn voeten voelen altijd zo zwaar en vermoeid aan. Na de voet behandeling echter leek het wel of ik op veertjes liep, heerlijk gevoel dus.

 

Ik heb een paar tarieven voor de Kansa behandeling.

Per losse behandeling 20€ (# 20 tot 30 min)

 

Na een massage behandeling 17,50€ (20 min)

 

Voeten special 35,00€ ( + - 45 min) Massage voet spa voetenbadje (met essentiele olie of magnesiumzout)

Voetmasker of hydraterende en verzachtende spa gelsokken mini kuur

Terwijl je voetjes heerlijk genieten , geniet jij van een heerlijk kopje kruiden thee.

Om het af te ronden met een massage met het Kansa schaaltje.

 

Linkervoet en rechtervoet

Je linkervoet komt overeen met de linkerhelft van je lichaam en je rechtervoet met de rechterhelft. Verder symboliseert de linkervoet de vrouwelijke kant, de yin kant. Je linkervoet staat daarom in het teken van emoties, relaties en het onderbewuste. Je rechtervoet staat symbool voor de mannelijke kant, de yang kant. Deze voet staat in het teken van ratio, praktische zaken en het bewuste.

 

Ayurvedische Kansa Vatki of wel te nomen Kaash schaaltje voetmassage is een heerlijk ontspannende behandeling die helpt om lichaam en geest in balans te brengen. Het bijzondere van de behandeling is het gebruik van een kleine 3-metalen Kansa Vatki.

 

De 3 metalen zijn koper, zink en tin. Koper wordt verondersteld te helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking en is daarnaast antibacterieel, zink helpt bij het goed functioneren van het immuunsysteem en de spijsvertering, terwijl tin wordt verondersteld nuttig te zijn bij de spijsvertering, het verlichten van hoofdpijn en slapeloosheid.

Voordelen van Kansa Vatki

· ontspant vermoeide voeten

· verbetert de bloed- en lymfecirculatie

· verbetert gewrichtsmobiliteit in de onderste ledematen

· helpt om vermoeide ogen te verlichten

· verbetert de conditie van ligamenten en spieren van de onderste ledematen

· helpt bij het ontgiften van de inwendige organen

· verhoogt kracht en uithoudingsvermogen in de onderste ledematen

· helpt bij het verminderen van stress, angst en depressie

· verbetert mentale activiteiten

· verbetert slaap

· kalmeert het lichaam

· herstelt en balanceert de lichaamseigen energie.

Deze massage is niet alleen diep ontspannend, maar ook zeer revitaliserend voor vermoeide voeten en benen en hoewel het goed is voor iedereen, wordt het vooral gewaardeerd door degenen die lang op hun voeten doorbrengen

Regelmatige behandeling van de voet is uiterst heilzaam en kan vele kwalen/klachten verminderen en voorkomen.

 

In Ayurveda wordt 'Padabhyanga' of 'voetmassage' beschouwd als de moeder van alle therapieën. Het zijn uw voeten die het wezen in u verbinden, met de aarde waartoe u behoort. ... 'Pada' in het Sanskriet betekent 'voet' en 'Abhyanga' - betekent gebruik van kruidenoliën. Padabhyanga is een holistische therapie en benadering welke deel uitmaakt deel uit van de traditionele Ayurvedische behandeling. Het zijn uw voeten die het wezen in u verbinden, met de aarde waartoe u behoort.